maandag 11 augustus 2014

En door!
Zoals al vaker gezegd en ik maar kan blijven beamen, afvallen/aankomen/op gewicht blijven is een strijd, een bergbeklimming waar je zo nu een dan in een dal terecht komt. Dan kun je natuurlijk in zo'n dal blijven zitten, aangezien die top nog zo ver lijkt of je pakt je zelf en gaat toch door.
Hoe zonde is het om op te geven, om te denken dat je het niet zult halen als je al zo'n lange weg hebt bewandeld. Zelfs wanneer je net bent begonnen, moet je doorzetten. Je hebt immers de keuze al gemaakt om iets van je leven te maken en soms is die keuze nog maar de enige optie.


Fouten kun je maken, moet je soms zelfs maken om te weten wat de juiste beslissingen zijn. Geen enkele weg gaat foutloos. Af en toe val je, maar dat heet geen falen, het is pas falen wanneer je blijft liggen. Dus als je moe bent om steeds opnieuw te moeten beginnen, ga dan door en hou voor je wat je wilt bereiken.  Het maakt niet uit of je er een half jaar of langer over doet, want die tijd gaat ook wel voorbij als je niets doet, maar uiteindelijk haal jij je doel wel.Een 'slechte' maaltijd maakt nog geen slechte dag en een slechte dag maakt nog geen slechte week, als je jezelf stop roept en het in de hand houdt. Daarbij kom je geen kilo's aan van een chocoladekoekje en zelfs niet van een hele doos chocoladekoekjes. Echter wanneer je dit elke dag doet, dan moet je metabolisme wel heel snel zijn wil je kunnen afvallen.
Het gaat altijd om keuzes maken, waarvan ze je niet allemaal naar het gewenste doel brengen. Soms moet je op het moment zelf nee zeggen, maar zeg je ja tegen dat wat je wilt bereiken. Soms moet je dingen doen die je niet altijd zo leuk vindt, maar brengen ze je wel dichter bij jouw doel.

En wijk je dan een keer af van het pad, dan is dit ook niet erg. Of misschien moet je wel een heel ander pad inslaan om bij het gewenste doel te komen. Maar elke stap die je neemt is er een, weer een dichterbij waar je wilt komen. Dus het maakt niet uit als het niet in een keer gebeurt, je bent onderweg, je bent bezig om een betere versie van jezelf te worden.


Dus ook ik herpak mijzelf weer wanneer ik een slechte dag of zelfs meerdere slechte dagen heb gehad. Want ik weet waar ik het voor doe en niks is fijner dan wanneer je harde werken beloond wordt. 

Liefs,
Naomi

2 opmerkingen:

 1. Goed bezig met doorzetten bereik je veel! liefs irene

  www.madebyirenelouise.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Als ik halverwege of aan het begin al was afgehaakt, had ik nooit al zo tevreden kunnen zijn :).

   Verwijderen