woensdag 16 juli 2014

Niks dan de waarheid!Plaatjes met een boodschap die jou kunnen helpen. Die je kunnen helpen wanneer je het even niet meer ziet zitten, om weer een stap vooruit te kunnen zetten of om motivatie te geven. Veel quotes hebben mij er vaak doorheen geholpen en helpen mij er zelfs nu nog doorheen.  Behalve dat ik leef volgens het 'Waarom vandaag iets doen wat morgen ook kan.' motto, helpen veel quotes hieronder mij er ook doorheen wanneer ik het even moeilijk heb.

Je bent mooi zoals je bent, jouw lichaam en/of gewicht is niet de definitie van schoonheid, maar moet je wel goed verzorgen. Wees blij met dat je lichaam goed functioneert, omgeef je zelf met positieve mensen en draag kleren waarin jij je op je gemak voelt. En af en toe moet je jezelf gewoon verwennen. 


Het is zomer, het wordt warm en dan is het lekker om naast het zwembad, op het strand of in de tuin te liggen. Met een boekje, een drankje of muziek, maar natuurlijk ook in zwemkleding. Maat xs of maat xxxl en alles daar tussen, ook jij mag in bikini.
Starende mensen? Wijzende mensen? Mensen die over je praten? Dat zegt meer over hen dan over jou! Is het zwembad of het strand nog een iets te grote stap? Zet dan een zwembadje op in de achtertuin en ga daar lekker in liggen. Want ook jou mag goed voor jezelf zorgen.


Want als je dat niet doet, dan krijg je spijt. Op je 65e, misschien eerder of misschien later, maar je krijgt spijt. Omdat je door jouw zelfbeeld dat je jezelf aangepraat hebt of anderen, niet bent gaan zwemmen. Laat je die momenten niet afnemen. 


Welk lichaamsdoel je ook hebt, of je nou wilt aankomen, afvallen, spieropbouw of op gewicht wilt blijven, het ultieme doel is om je blij te voelen in je eigen lichaam. Het is niet zo dat wanneer je 20 kilo afgevallen bent of wanneer je maat 38 hebt, dat je dan gelukkig bent. Je moet nu al gelukkig zijn om dan ook gelukkig te kunnen zijn. 

'

Als je probeert om wat gewicht kwijt te raken of juist om aan te komen, zet die weegschaal dan uit je hoofd of nog beter, uit je huis. Sommige mensen slaan door in wegen en wegen zichzelf elke dag of zelfs meerdere keren per dag. 'S avonds weeg je altijd zwaarder dan 's ochtends en op sommige dagen hou je meer vocht vast dan andere dagen. De weegschaal vertelt je vaak niet of het nou vocht, vet of spiermassa is waaruit je gewicht bestaat.
Beperk het wegen tot maximaal een keer per week op een vast tijdstip, maar nog belangrijker, kijk in de spiegel hoe je lichaam verandert, merk het aan je kleding. Je bent meer dan een nummer!


Curves of geen curves, je hoeft je niet te schamen. Je bent mooi en mag de wereld betreden met een glimlach. ZO dat zijn nog eens mooie curves, je mondhoeken omhoog!


Iets wat ik tijdens het diepste punt in mijn eetstoornis vaak te horen kreeg was dat mijn lichaam een machine was die brandstof nodig had. Dat ik voedsel nodig had om te functioneren. En ja dat is zo. Je lichaam heeft energie nodig, je hersenen hebben energie nodig en jij hebt energie nodig. Energie om te kunnen leven! Dus als je dit leest en je wilt graag afvallen of je hebt anorexia nervosa, geloof mij, met weinig eten hou je het niet vol. Dat kun je jouw lichaam niet aandoen, dat is geen leven. Eet goed, eet voeding wat goed is voor je lichaam. Zorg goed voor jezelf!


Je bent mooi en uniek. Er is geen tweede van jou, zelfs als je een eeneiige tweeling bent, ben jij uniek en zijn er aspecten die je met niemand deelt. Ook jouw lichaam is mooi en uniek, dus geef het liefde. 


Of je nou wilt/moet afvallen of aankomen, soms zijn er momenten dat je het niet meer ziet zitten. Afvallen en aankomen zijn processen die niet altijd makkelijk zijn, het is geen stijgende lijn, maar eerder een onregelmatig golvende lijn. Maar geef niet op, ga door en blijf volhouden. Ooit ben je bovenaan en dit gaat nog sneller als je niet stopt. Hier sluit ik vandaag graag mee af. Het gaat niet om welke maat je draagt, dat is namelijk maar een cijfer of een letter. Maat 38, 40, 44, M of L zegt niks over wie jij bent en zegt ook niks over jouw schoonheid. Dus daarom gaat het erom hoe draag jij jouw maat? Draag hem met liefde voor jezelf en met een glimlach. Wees zelfverzekerd, want jij mag er zijn! 

Welke quote spreekt jou heel erg aan? Of is er een andere die jou altijd overal doorheen sleept? 

Liefs,
Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen